Danish text from competition entry:
På baggrund af placeringen var det oplagt at udvikle en idé som på samme tid omfavner papiret som materiale, men uden at oversætte det til en plat symbolsk henvisning eller i bogstavelig forstand at bygge 'af' papir.

Jeg besluttede derfor at bruge papirfold til at danne en stabil, selvbærende form (baseret på den hyperbolske paraboloid), som ville kunne holde til både at være overdækning og trappemøbel. En fantastisk egenskab ved papiret er nemlig, at det i sig selv kan bare meget lidt og derfor kan man også meget let teste styrken i sine designs i papir, materialeoptimere og derefter oversætte dem til et andet materiale - (tanken er krydsfinér i dette tilfælde.)

Ideen er at skabe et rum hvor der er plads til ophold og udsigt, samt variende aktiviteter baseret på årstid. Derfor danner konstruktionens bølgende form både rum under sig, med plads til bl.a. bar, stole/borde, information om kanalrundfarten og generelt ophold når vejret arter sig, samt rum ovenpå hvor papirets foldninger er blevet til trapper hvor det er muligt at gå, sidde, ligge og generelt slænge sig og nyde den fantastiske udsigt, samt eksempelvis at bruge den kurvede form som ramper til skating, mm.

Den svungne, 'trappe' form danner altså mulighed for mangeartede former for socialt samvær og forskellige oplevelser. Et andet aspekt er, at man for at nå helt ud på kajkanten, ledes til at tage vejen enten igennem, eller over strukturen. Dermed snævrer rummet sig ind og man må interagere med dem man møder på sin vej.
Slutteligt kan formen også henlede ens tanker på en bølge i vandet - hvilket yderligere forstærkes af de runde fold i sidetrapperne, som påminder én om en dråbes ringe i vandet.

(Ideen er i på relativt tidligt stadie og der er derfor ikke renderinger, konkrete materialetests, tekniske tegninger, osv.)

vedhæftet er også et eksempel på den slags mindre møbler man vil kunne bruge i området udenfor, udviklet efter samme ide som hovedkonstruktionen.
Back to Top